Címlap

DOROGHÁZI ASSZONYKÓRUS

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

Töretlen lelkesedés, hagyományőrzés!

Aszonykórus


Oklevél

A Dorogházi Asszonykórus a 2016-os évben sem tétlenkedett, 20 fellépésen vannak túl és 2005-ös alakulásuk óta számtalan elismeréssel büszkélkedhetnek! 2015-ben segítséget kaptak a Nemzeti Művelődési Intézettől Takácsné Édes Katika énektanár személyében így szorgos tanulásnak és Katikának köszönhetően, november 21-én a Regionális Nemzetközi Népzenei Fesztiválon Egerben megmérették magukat ahol Arany minősítést érték el.

Oklevelek

 

Heti két alkalommal jönnek össze próbálni, megbeszélni a következő fellépést, összeállítani a dalcsokrot, hogy mindig alkalomhoz illő legyen.
Vidáman telik a várakozás amíg minden tag megérkezik.

 

próba

 

Kis élménybeszámoló, kivel mi történt előző találkozás óta, kinek milyen ötlete támadt mivel lehetne még színesebbé tenni az előadást.
Egy kis évösszegzésre is sor került, hogy milyen sok helyre eljutottak a 2016-os évben is. Az évet márciusi fellépéssel kezdték Pétervásárán a Heves Megyei Nyugdíjas találkozón, majd Bátonyterenyén a Szent György napi búcsún is részt vettek. Ezt követően az Ezüstfenyő idősek otthonában, dorogházi majálison és Gyöngyösön a Nemzetközi Folklórfesztiválon is megmutatták a változatos dalösszeállításaikat.

 

Gyöngyös

Minden évben Óvárra a testvértelepülésre is ellátogatnak ezt követi a Bátonyterenyei Palóc Világtalálkozó, majd augusztus 20-án Pilinyben a kenyér ünnep.
Falunapok, bányásznapok állandó vendégei majd az Idősek napi fellépéssel zárják az évet. Több mint 150 dalból válogatva állítják össze az alkalomhoz illő dalcsokrokat.

 

találkozó

Felidézve az elmúlt évet, csillogó szemek és mosolygós arcok mesélték az élményeket, hogy mindenhol kedves, vendégszerető emberekkel találkoztak, és a feléjük áradó szeretetet a fellépésükkel igyekeznek viszonozni. Sok-sok ismeretség, mondhatni barátság köttetett az évek során. Az élmény maradandó, egy életre szóló. A sok munka, gyakorlás, készülődés meghozza gyümölcsét, hisz jobb érzés nincs is talán mint amikor szeretettel fogadják és minden évben visszavárják őket, mert a búcsú általában így hangzik:

„Jövőre ismét, ugyanitt, ugyanekkor találkozunk!”

Remélem még nagyon sokszor tudnak így búcsúzni tőlük, mert szükség van mosolygós, örök fiatal asszonyokra. Akik gyönyörű népviseletben adják tovább a szájhagyomány útján
gyűjtött nótákból összeállított dalcsokrokat, hogy egyre többen megismerhessék a Dorogházi Asszonykórust. Köszönjük a fáradságos munkát, az időt és energiát amit ennek szentelnek. Köszönjük, hogy van egy Asszonykórusunk akikre büszkék lehetünk. További jó egészséget és töretlen lelkesedést minden tagnak.

„A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása.”
Morus Tamás

2017. január

Táboritáné Bata Georgina

Szavazások
Milyen tartalmat szeretne látni a weboldalon?
 
Névnap
Ma 2017. december 17., vasárnap, Lázár és Olimpia napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Ki olvas minket
Oldalainkat 43 vendég böngészi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés