Címlap Picurka Gyerekház

Picurka Gyerekhaz

Májusváró Dorogházán

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

 

Májusváró - Dorogháza Újtelep - Picurka Gyerekház

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

 

Projektzáró rendezvény a Picurka Gyerekházban

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

Sajtómegjelenés:

Nógrád Megyei Hírlap

2012. május 30., XXIII. évfolyam, 123. szám


 

 

Picurka Gyerekház tájékoztató kiadványa

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

Elkészült a Picurka Gyerekház tájékoztató kiadványa

A kiadvány letölthető a képre, vagy az alábbi linkre kattintva:

Picurka Gyerekház kiadvány


 

 

Májusváró Dorogházán

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

Húsvéti Barkácsolás a Gyerekházban

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

 

Víz Világnapja 2012

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 

 

Meghívó védőnői előadásra 2012. 03. 01.

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 


 

 

Farsangi Mulatság 2012

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 


 

 

Meghívó Emberi jogok című előadásra

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter


 

 

EU küldöttség a dorogházi Picurka Gyerekházban

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

Egy igen meleg nyári napon, 2011. június 16-án nemzetközi szakmai küldöttség látogatott el kis településünkre Dorogházára. Dél körül érkeztek a Picurka Gyerekházba, egy kihelyezett ülés keretében szervezett tereplátogatásra. A diplomaták, akik az Európai Unió 27 tagállamából érkeztek- saját hazájukat képviselik Brüsszelben- fő szakterületük a Gyerekesély Program. Céljuk volt a kistérségünkben lévő bátonyterenyei Tanoda és a dorogházi Picurka Gyerekház megismerése, majd ellátogattak a mátranováki Bombardier Transportation Hungary Kft-hez is.

A Tanoda és a Picurka Gyerekház projekt jól érzékelteti számukra, hogy az Európa 2020 stratégiai célok megvalósításához az egyes tagállamok eltérő kiindulási ponttal rendelkeznek, láthatóak az alapvető infrastrukturális vagy szociális hiányosságok. A diplomaták véleménye szerint, Bátonyterenye Kistérség hatékonyan használja fel az EU-s forrásokat, melyek hosszú távon hozzájárulnak a térség a felzárkózásához.

A delegáció megtekintette a Picurka Gyerekház épületét, mely a TÁMOP-5.2.2-08/2 azonosító számú pályázaton elnyert összegből került teljes felújításra. A pályázat a Gyerekház 32 havi működését teszi lehetővé. A gyerekház belső terét – ahol találkozhattak a célcsoportba tartozó gyermekekkel és szüleikkel – elhagyva, az udvaron a játszótér mellett, egy nagy cseresznyefa árnyékában szakmai mentorunkkal Rieger Valériával és Rezesné Andó Csilla projektmenedzserrel közösen bemutattuk a Gyerekház működését, válaszoltunk a felmerült kérdésekre, elmondtuk, hogy mit is jelent a Biztos Kezdet program.

Látogatóink kíváncsisága leginkább a gyermekekkel történő foglalkozások tartalmára irányult, érdekelte őket hogy mi is zajlik a gyerekházban, milyen szolgáltatásokat nyújtunk a gyerekek és szülők számára. Bemutattuk, hogy a program a 0-5 éves korosztályt célozza meg, ezen belül elsősorban a 0-3 éves korosztályt, hiszen a fő célunk a gyermekek korai fejlesztése a hátrányaik leküzdése érdekében. Fontos feladatunk az óvodás korra való hatékony felkészítés is.

A foglalkozásainkon a gyermekek a szülőkkel együtt vesznek részt. Az anyukákat, apukákat tanácsokkal látjuk el a gyermeknevelésre vonatkozóan esetenként szakember bevonásával, valamint szülői beszélgető köröket kezdeményünk. Feladatunk a várandós kismamák születendő gyermekük fogadására történő felkészítése is.

A mindennapos nyitva tartás (9 – 13 óra) mellett rendszeresen szervezünk közösségi programokat, kirándulásokat is, jelen vagyunk a helyi közösségi rendezvényeken.

A Gyerekházzal közös épületben lévő – szintén uniós forrásból megvalósult „Lurkó-ház”-at is érintette a látogatás, mely az iskoláskorú gyermekek számára nyújt különféle szolgáltatásokat, programokat.

A diplomaták mindvégig nagyon barátságosak, érdeklődőek voltak. A program jó hangulatban, gyerekzsivaj kíséretében telt el, kellemes érzéseket hagyva bennünk. Kicsit büszkék is voltunk, hiszen nem minden település mondhatja el magáról, hogy EU-s delegáció járt náluk!

Bodor Tivadarné

Gyerekház vezető


 

 

Meghívó logopédusi előadásra

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter


 

 

Kistérségi Biztos Kezdet Pedagógiai Műhely I. foglalkozása

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

2011. május 4-én Dorogházán a Picurka Gyerekházban került sor a Kistérségi Biztos Kezdet Pedagógiai Műhely I. foglalkozására, a gyerekház munkatársainak aktív segítségével. A találkozón a Bátonyterenyei Kistérségi Gyerekesély Iroda meghívására a kistérség 3 településéről – Mátraterenye, Mátraverebély, Bátonyterenye – vettek részt szakemberek (óvónők, védőnők, családgondozók), akik Szomor Évától, az MTA Biztos Kezdet szakértőjétől kaptak átfogó tájékoztatást a Biztos Kezdet filozófiáról, a Picurka Gyerekház dolgozóitól pedig érdeklődhettek a helyi tapasztalatokról.

A negyedévente tervezett műhelyfoglalkozások következő állomása 2011 szeptemberében Mátraverebélyben lesz, ahol előreláthatólag a helyi ellátási formákról, az ottani Gyerekház lehetséges helyéről fognak beszélgetni.

/Forrás: www.tagulovilag.hu/


 

 

 

Meghívó Védőnői előadásra

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter


 

 

Családi Egészségnap Dorogházán

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter


 

 

Meghívó húsvéti készülődésre

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 Kedves Szülők és Gyerekek!

 

Szeretettel meghívunk benneteket a dorogházi Picurka Gyerekházba

2011. 04. 20-án és 21-én (szerda, csütörtök)

tartandó húsvéti készülődésre!

 

Kézműves foglalkozás keretén belül készíthettek:

Tojás alakú díszt dekorgumiból

Ablakdíszt üvegfestékkel

Festett tojást

Ajtódíszt

  

Mindenkit nagy szeretettel várunk!

 

A Gyerekház dolgozói

 
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

Gyerekház hírek

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

 Kedves anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák és gyerekek!

 

Jó pár hét eltelt, mióta hallhattak a Gyerekház eseményekben gazdag életéről, ezt a hiányt most pótolni szeretném. Nagyon mozgalmasan telt az elmúlt két hónap. Áprilisban két gyerek töltötte be a 2. életévét, így két születésnapi zsúrt szerveztünk. Az anyukákkal tortát sütöttünk, szendvicseket készítettünk és közösen köszöntöttük a gyerekeket. Utólag is boldog születésnapot kívánunk nekik.

Április havi kirándulás: Cél a gyöngyösi állatkert volt. Bár az eső nem könnyítette meg a napunkat, a gyerekeknek nagyon tetszett. Gumicsizmába és esőkabátba ugráltak a pocsolyákban, s élvezettel etették az állatokat. Bár az eső miatt nem tudták használni a lefoglalt ugráló várat és a körhintát, de így is egy vidám nap kerekedett, sok-sok játékkal és még több új élménnyel.

Május: E hónapban részt vettünk a május 1. programok szervezésében. Sok-sok ember és még több színes program volt, így mindenki jól érezhette magát. Bízunk benne, hogy jövő évben is részt vehetünk ennek a színes programnak a megvalósításában.

Június hónapban már a kültéri játszótér előkészületi munkálatai zajlottak. A Javorina Kft. jóvoltából kaptunk két hatalmas farönköt, melyből majd a játszótéri kis vonat fog készülni. Köszönjük nekik a gyerekek nevében is. Társadalmi munkával szeretnénk a gyerekház udvarát rendbe tenni, hogy alkalmas legyen a játszótér fogadására, ennek időpontjáról tájékoztatni fogunk mindenkit. Minden segítséget és a felajánlást ezentúl is köszönünk és továbbra is örömmel várjuk és fogadjuk mindenkitől.

Július 23-ra újabb kirándulást szervezünk az állatkertbe, egész napos program keretében. Bográcsozás, bohócműsor, ugráló vár és körhinta várja a gyerekeket és a szülőket.

Jelentkezési határidő 2010. július 16. Érdeklődőni és jelentkezni a 06-20-400-5385-ös telefonszámon lehet. A létszám korlátozott, a helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik.

A gyerekház nagy szeretettel várja az összes 5 év alatti gyereket és családjaikat.

Tisztelettel: a gyerekház dolgozói.


 

 

Meghívó tavaszköszöntő és nőnapi ünnepségre

FacebookIWIWSatartlapGoogle bookmarkTwitter

Kedves anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák és gyerekek!

 

Március 5 - én tavaszköszöntő és nőnapi ünnepséget tartottunk. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, sokan megtiszetltek jelenlétükkel. Körülbelül 40 ember jelent meg a nap folyamán. A gyerekek táncoltak és játszottak, tavaszi mondókákat és dalokat tanítottunk nekik. A szülők és a nagyszülők is részt vettek a dalolós, körjátékos foglalkozáson. A szülők segítségével szendvicseket és süteményt készítettünk, amit jóízűen elfogyasztottunk a rendezvényen. Polgármester úr is részt vett az ünneplésben, a saját kezűleg készített ajándékokat osztotta szét a hölgyeknek, és játékokat hozott a gyerekeknek, amit azóta is minden héten rendszeresen megtesz. A gyerekház az ő jóvoltából gazdagodott egy porcelán kávéskészlettel és egy új gáztűzhellyel, amin az anyukák heti foglalkozás keretében finomabbnál-finomabb süteményeket készítenek. Köszönjük!

A megnyitó ünnepségre az egyik meghívott országgyűlési képviselő nem tudott eljönni, amit ebben a hónapban pótolt. Eltöltött egy kis időt a gyerekekkel és játékokat hozott nekik.

Április 19 - re ingyenes kirándulást szervez-tünk a gyerekeknek és kísérőiknek a gyöngyösi állatkertbe. Az állatkert gyerekbarát, játszótérrel rendelkezik, lehetőséget kaptunk arra is, hogy a gyerekek korlátlanul használhatják az ott lévő ugrálóvárat és a körhintát is. Minden gyereknek ingyenes tízórait biztosítunk. Előre láthatólag 36 fő vesz részt a kiránduláson.

Örömmel tájékoztatom a település lakóit, hogy február hónapban 50 - szer, március hónapban 92 - szer fordult meg gyermek a gyerekházban.

Tisztelettel: a gyerekház dolgozói